piątek, 23 maja 2014

Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej




Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej



Polecam dzisiaj świeżą sałatkę z kapusty pekińskiej na kolorowo i witaminowo.
Zapraszam 



Składniki:
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 łodygi cebuli dymki
  • 4 gałązki kopru
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 1 szklanka świeżego albo mrożonego groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 dojrzale pomidory
Sos jogurtowy do sałatki:
  • 200 g naturalnego jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta kurkumy
Wykonanie:

Kapustę pekińską umyć, pokroić w małe paseczki, umieścić w misce. Dodać pokrojone pomidory, cebulę dymkę, posiekany koper i pietruszkę, kukurydzę, groszek (jeżeli mrożony zalać wrzątkiem, a następnie zahartować), dodać jogurtowy sos do sałatki, wymieszać. Podawać jako dodatek do dań głównych albo jako przekąskę ze świeżym pieczywem bądź grzankami.







Smacznego!

1 komentarz:

  1. Lubię takie kolorowe lekkie sałatki, ciekawy pomysł na sos z kurkumą :)

    OdpowiedzUsuń

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...