sobota, 22 lutego 2014

Sałata rzymska z sosem winegret



Sałata rzymska z sosem winegret



Smaczna i chrupiąca sałata rzymska z sosem winegret w duecie z czerwoną cebulą.

Potrzebna jest jedna główka sałaty, jedna mała cebula, świeża natka pietruszki.


Sos winegret:
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
Wykonanie:

Składniki do sosu należy energicznie wymieszać ze sobą, uzyskując aksamitną masę, dodać posiekaną natkę pietruszki i polać naszą pokrojoną sałatę rzymską.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...