środa, 20 listopada 2013

Surówka z surowego buraka i marchwi




Surówka z surowego buraka i marchwi



Składniki:
  • 3 świeże buraki
  • 3 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu winnego albo soku z cytryny
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • świeża kolendra albo natka pietruszki
Wykonanie:

Buraki i marchew obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posiekać cebulę, przyprawić, dodać jogurt, sok z cytryny (albo ocet winny), oliwę i wymieszać. Można dodać posiekaną natkę pietruszki albo świeżą kolendrę. 







Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz