sobota, 2 listopada 2013

Sałatka z tuńczyka




Sałatka z tuńczyka



Szybka i bogata w witaminy przystawka.
Zapraszam.



Składniki:
  •  1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duża cebula (dwie małe)
  • 1 pomidor
  • 1 garść świeżo posiekanej natki pietruszki albo liści bazylii
  • 3-4 łyżki oliwy (Extra Vergine)
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2-3 szczypty soli morskiej
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 szczypta kurkumy
  • 1 szczypta pieprzu cayenne
Wykonanie:

Wszystkie wymienione składniki przesypujemy z puszek do miski wraz z posiekaną cebulą, pokrojonymi w małą kostkę jajkami, pietruszką, oliwą, octem winnym, przyprawami i lekko ze sobą mieszamy. Podajemy ze świeżą bagietką.







Smacznego!

1 komentarz:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...