wtorek, 1 października 2013

Spaghetti z cukinią, pieczarkami, czosnkiem i ostrą papryczką


Spaghetti z cukinią, pieczarkami, czosnkiem i ostrą papryczką

Bardzo szybkie i smaczne danie oraz przystawka.

Składniki:
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 1 średnia młoda cukinia
  • 3 pieczarki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2-3 ostre papryczki (wedle upodobań)
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól morska
  • pieprz
  • 100 ml oliwy (Extra vergine)
  • 1 garść świeżej natki pietruszki
  • 100 g sera zółtego
Wykonanie:

Na patelni rozgrzać oliwę, w kolejności dorzucić (uprzednio umyte składniki) posiekany czosnek, oregano, pokrojoną cukinię w pół plastry ze skórką, pieczarki, papryczki, oprószyć całość solą i pieprzem. Smażyć chwile do zrumienienia składników, a następnie dodać ugotowany wcześniej makaron al dente. Dosypać świeżo posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Podawać ze startym serem i świeżą bagietką.




Smacznego.


4 komentarze:

  1. uwielbiam takie smaczne dania na szybko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego spaghetti jeszcze nie miałam okazji jeść :) Kusząca propozycja!

    OdpowiedzUsuń