wtorek, 1 października 2013

Spaghetti z cukinią, pieczarkami, czosnkiem i ostrą papryczką




Spaghetti z cukinią, pieczarkami, czosnkiem i ostrą papryczką



Składniki:
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 1 średnia młoda cukinia
  • 3 pieczarki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2-3 ostre papryczki (wedle upodobań)
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól morska
  • pieprz
  • 100 ml oliwy (Extra vergine)
  • 1 garść świeżej natki pietruszki
  • 100 g sera zółtego
Wykonanie:

Na patelni rozgrzać oliwę, w kolejności dorzucić (uprzednio umyte składniki) posiekany czosnek, oregano, pokrojoną cukinię w pół plastry ze skórką, pieczarki, papryczki, oprószyć całość solą i pieprzem. Smażyć chwile do zrumienienia składników, a następnie dodać ugotowany wcześniej makaron al dente. Dosypać świeżo posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Podawać ze startym serem i świeżą bagietką.








Smacznego!


4 komentarze:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...