niedziela, 8 września 2013

Guacamole z pomidorami i szalotką




Guacamole z pomidorami i szalotką



Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 małe szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 1 limonka
  • 1 łyżka oliwy Extra Virgin
  • 1 garść świeżej bazylii
  • kilka gałązek świeżego oregano
  • sól morska do smaku 1-2 szczypty
  • pieprz 1-2 szczypty
Wykonanie: 

Awokado wydrążyć łyżką ze skórki, pozbyć się pestki, rozgnieść w misce widelcem, dodać posiekaną szalotkę, ząbek czosnku, pomidory pokrojone w małą kostkę, wycisnąć sok z limonki, dolać oliwę, przyprawić solą i pieprzem i na koniec dorzucić pokrojoną świeżą bazylię i oregano, wymieszać. Podawać z dowolnym pieczywem.







Smacznego!

1 komentarz:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...