środa, 28 sierpnia 2013

Sałata rukola z serem pleśniowym, pomidorami i oliwkami w sosie winegret





Sałata rukola z serem pleśniowym, pomidorami i oliwkami w sosie winegret


Polecam sałatkę na przystawkę, bardzo prostą i szybką w przygotowaniu. Wystarczą cztery składniki: sałata rukola, pomidory, oliwki, ser pleśniowy.


Sos winegret proponowany to:

  •  3 łyżki oliwy (Extra virgin)
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka miodu akacjowego
  • 1 szczypta pieprzu 


Wszystkie składniki do sosu mieszamy energicznie uzyskując balsamiczny krem. Polewamy sałatkę i gotowe.

2 komentarze:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...