czwartek, 8 sierpnia 2013

Przystawka - apéritif z mini kanapeczek z łososiem wędzonym na serku ricotta z bazylią i pomidorkami




Przystawka - apéritif z mini kanapeczek z łososiem wędzonym na serku ricotta z bazylią i pomidorkami
 
 
 
Składniki:
  • bagietka (wypiek własny)
  • 150 g wędzonego łososia
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 1-2 dojrzałe pomidory
  • 150 g serka ricotta
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 cytryny
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu
Wykonanie:

Mieszamy ser ricotta z oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii. Smarujemy uzyskanym kremem małe kanapeczki, układamy na nich pokrojonego łososia, pomidora i dekorujemy bazylią. 
Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy przystawkę.












Smacznego !

3 komentarze:

  1. fantastyczna przystawka do winka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te kanapeczki wyglądają obłędnie :) Na pewno kiedyś zrobię. Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga :)

    OdpowiedzUsuń