środa, 31 lipca 2013

Świeża sałatka na śniadanie z awokado


Świeża sałatka na śniadanie z awokado

Składniki:
  • 1 dojrzale awokado
  • kilka liści sałaty rzymskiej (dowolnej)
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • kilka ugotowanych fasolek szparagowych
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 1/2 cytryny 
  • 1 szczypta soli morskiej 
  • 1 szczypta pieprzu
Wykonanie:

Umyte warzywa porcjujemy wraz z awokado, wykładamy na półmisek, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy świeżą bazylią i kremem balsamicznym. I gotowe.

Smacznego.

3 komentarze:

  1. robię podobną ale fasolki jeszcze nie miałam okazji dodawać
    http://magicznezyciemarty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkie składniki uwielbiam, a szczególnie oliwki i awokado :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Awokado jest świetne oliwki tez. Nie trzeba dodawac oleju bo jest naturlny tluszcz.

    Kultura

    OdpowiedzUsuń