sobota, 23 marca 2013

Awokado z jajkiem na kanapce







Awokado z jajkiem na kanapce



Składniki:
  • 1 awokado
  • 2 jajka ugotowane na twardo (5-6 minut)
  • 1/2 średniej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 szczypty soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu czarnego
  • 1 szczypta pieprzu cayenne
  • 1 szczypta kurkumy
  • kilka listków świeżej natki pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • chleb pszenno-żytni z ziarnami (własny wypiek)
Wykonanie:

Obrane awokado i ugotowane jajka kroimy w małą kosteczkę, siekamy cebulkę, czosnek. Wszystko łączymy w misce dolewając oliwę i wyciskając sok z połowy cytryny. Przyprawiamy i na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, układamy na kanapce i serwujemy.


 


 


Smacznego!



2 komentarze:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...