sobota, 8 grudnia 2012

Przystawka ze śledzi w sosie musztardowo-miodowym


Przystawka ze śledzi w sosie musztardowo-miodowym


Składniki:

  • 4 filety śledziowe
  • 1/2 cytryny
  • musztarda dijon - 2 łyżeczki
  • miód akacjowy - 1 łyżeczka
  • kapary - kilka sztuk
  • koper

Wykonanie:

Dokładnie umyte i wysuszone płaty śledziowe kroimy w małe romby, a następnie skrapiamy cytryną i odstawiamy na jakąś chwilkę. W osobnej miseczce mieszamy dokładnie musztardę z miodem. Następnie układamy na talerzu nasze śledzie i polewamy sosem miodowo-musztardowym. Ozdabiamy kaparami i koprem.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Oj zjadłabym sobie takiego śledzia. U nas wyjątkowo rzadkie w sklepach, najczęściej wędzone jakieś...

    OdpowiedzUsuń