niedziela, 11 listopada 2012

Jajka w sosie vinaigrette

 
 

    Jajka w sosie vinaigrette dla dwóch osób

Składniki:

  • jajka ugotowane szt.3
  • świeża natka pietruszki
  • oliwa
  • ocet balsamiczny z białego wina
  • jedna łyżeczka musztardy dijon
  • odrobina soli morskiej
  • pieprz 

 Wykonanie:

Przekrajamy jajka na połówki, następnie siekamy pietruszkę, w osobnym naczyniu mieszamy oliwę i  ocet balsamiczny i muszatrdę dijon dodając soli i pieprzu bardzo delikatnie i na koniec pietruszkę (ja osobiscie nie dodaję soli, ten sos mnie w zupelnosci zadawala). Ułożone jajka na półmiskach polewamy sosem i podajemy.
Smacznego.


Jest to przystawka na szybko i na inaczej niz w majonezie ;-)
Polecam !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz